TÜM SINIFLARIMIZ İÇİN ÖNEMLİ DUYURU

TÜM SINIFLARIMIZ İÇİN ÖNEMLİ DUYURU

             Sayın Velilerimiz, Sevgili Öğrencilerimiz,

             11 Eylül Pazartesi günü tüm kademedeki öğrencilerimizle okulumuzda buluşmanın heyecanını ve mutluluğunu paylaşıyoruz. Aşağıdaki metni okuyarak bilgilenmenizi önemle rica eder yeni eğitim öğretim yılının hayırlı olmasını dileriz.

 

1-      Okulumuz, anayasal güvence altındaki eğitim/öğrenim hakkı ve imkânından en üst düzeyde yararlanmak için vardır. Tüm öğrencilerimiz eşit olarak bu imkân ve kabiliyetlerden faydalanmaktadır.

 

2-      5. sınıflarımızın ve diğer tüm sınıflarımızın oluşumu ilgili mevzuat hükümlerine göre öğretmenlerimizce oluşan komisyon tarafından yapılmaktadır.

 

3-      Sınıflarımız; not ortalaması, sınıf mevcudunun eşitliği, kız- erkek öğrenci oranı, sınıflardaki kaynaştırma ve yabancı uyruklu öğrenci sayısına göre eşit olarak oluşturulmaktadır.  Bu uygulama dışında asılsız söylenti ve zanlar ile hareket edilmemesini önemle istirham ederiz.

 

4-      Değişik isimler adı altında seçme sınıf, özel sınıf vb. uygulamalar okulumuzun hiçbir kademesinde uygulanmamaktadır.

 

5-      Beşinci sınıf başlayacak tüm sınıflarımız eşit olarak yabancı dil ağırlıklı eğitimden yararlanmaktadır. Tüm beşinci sınıflarımızda yabancı dil ağırlıklı eğitim uygulanmaktadır.

 

6-      Beşinci sınıflarımız komisyon tarafından oluşturulduktan sonra okulların açılacağı ilk gün olan 11 Eylül’de öğrenciler tek tek isimleri okunarak içeri alınacaktır.

 

7-      Arkadaş seçimi, öğretmen seçimi vb uygulamalar okulumuzda yoktur. Bizim için öğrencilerimizin geleceği ve başarısı önemlidir. Bu konuda eğitim öğretim faaliyetlerine odaklanılmasını ve zaman kaybına sebep olacak şekilde okul yönetiminin meşgul edilmemesini rica ederiz.

 

8- Tüm sınıflarımız ve 8. sınıf destekleme ve yetiştirme kursları 11 Eylül 2023 Pazartesi günü eğitim öğretime başlayacaktır. Hobi kurslarımız için gerekli duyurular daha sonra yapılacaktır.

 

9-      Sizlerle birlikte almış olduğumuz karar gereği öğrencilerimiz okula okul formasıyla gelecektir.

 

10-  Cep telefonu ve akıllı saat, okulumuzda kullanımı uygun olmayan araç gereç arasında yer almaktadır. Özellikle cep telefonu öğrencilerimizin pedagojik gelişimine ve yaş grubuna uygun değildir. O yüzden okula getirilmemesi gerekmektedir. 

 

11-  Ders başlangıç saatimiz 08.00 bitiş saatimiz 13.40’tır.

 

12- Sekizinci sınıf öğrencilerimizin aileleriyle hafta sonu vakit geçirmeleri, dinlenebilmeleri ve diğer çalışmalarını planlamaları için destekleme ve yetiştirme kurslarımız hafta içi beş gün 14.20-16.40 arasında yapılacaktır. Bakanlık kararı gereği diğer kademelerde destekleme ve yetiştirme kursları açılamayacaktır.

 

13-  11 Eylül Pazartesi günü bakanlığımız tarafından gönderilen ücretsiz ders kitapları öğrencilerimize dağıtılacaktır.

 

14-  Öğrencilerimize sağlık ve başarı dolu bir eğitim öğretim yılı dileriz.

 

 

#GeleceğimOkulumdaParlıyor

GAZİ OSMAN PAŞA ORTAOKULU

03.09.2023 1750

03-09-2023