2024-2025 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI SEÇMELİ DERSLERİN BELİRLENMESİ İLE İLGİLİ BİLGİLENDİRME

2024-2025 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI SEÇMELİ DERSLERİN BELİRLENMESİ İLE İLGİLİ BİLGİLENDİRME

Sayın Velimiz,

-Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 2023 Ağustos ayı, 2789 ek sayılı Tebliğler Dergisi’nde yayımlanan Talim ve Terbiye Kurulu kararıyla “İlköğretim Kurumları Haftalık Ders Çizelgesi’nde değişiklik yapılmıştır. Yapılan değişikliğe göre 2024-2025  eğitim öğretim yılında okulumuzda okutulacak seçmeli dersleri belirlemek amacıyla çevrimiçi  formlar oluşturulmuştur. 

-Bakanlığımızın yayınladığı çizelgede öğrencilerin“İnsan, Toplum ve Bilim”, “Din, Ahlak ve Değer”ile “Kültür, Sanat ve Spor” seçmeli ders gruplarının her birinden her yıl en az birer ders seçmesi zorunludur.

-Okulun fiziki imkânları, mevcut öğretmen durumu, derslerin program içerikleri, zorunlu derslerin ve öğrencilerin kişisel gelişiminin desteklenmesi, Milli Eğitim Bakanlığımızın eğitim politikaları ve gelecek vizyonu ve kanunun; öğrencilerimizi milli, ahlaki, insani, manevi ve kültürel değerlerini benimseyen ve koruyan fertler olarak yetiştirme amaçları da dikkate alınarak  öğretim programının içeriğine uygun olarak öğrencilerin talepleri doğrultusunda çoğunluğun tercih etmesine göre seçmeli dersler belirlenmektedir. Belirtilen kriterlere göre seçmeli ders havuzu oluşturularak sizlerin tercihine sunulmuştur.

-2024-2025 eğitim öğretim yılı (önümüzdeki yıl) için sizlere elektronik ortamda gönderilen formda belirtilen seçmeli derslerden 6,7 ve 8. sınıf kademesinde üçer tane ders seçilecektir.

-Listeden belirlediğiniz 3 dersi 08/02/2024 Perşembe gününe kadar işaretlemeniz gerekmektedir. 

-Süresi içerisinde ders seçimi yapmayan öğrencilerin seçmeli dersleri okul yönetimince belirlenecektir.

-Her seçmeli ders 2 saat olup toplamda 6 saatlik ders seçilecektir.

-Çevrim içi formlar sınıf whatsapp gruplarından ve okul mesaj sisteminden gönderilmiştir.

-Konu ile ilgili bilgilenmenizi rica ederiz. Aklınıza gelen her türlü soru için sınıf rehber öğretmenlerimizden, okul psikolojik danışmanlarımızdan veya okul yönetimimizden bilgi alabilirsiniz.

-Detaylı bilgi için TIKLAYINIZ

 

#GeleceğimOkulumdaParlıyor

GAZİ OSMAN PAŞA ORTAOKULU

03.02.2024 341

03-02-2024